kachna, mandle, 2 pomeranče, sůl, marináda: 2 lžíce sójové omáčky, pálivá paprika nebo tabasco, drcený pepř, lžička mletého zázvoru nebo drobně usekaný, 0,5 lžičky mleté skořice, mletý badyán, 2 lžíce desertního vína, 2 lžíce pomerančové šťávy, lžička pomerančové kůry nastrouhané, lžíce karamele, placky: 300 g hladké mouky, sůl, voda,vepřové sádlo, mletý pepř
Menší kachnu rozdělíme na porce, mírně osolíme, opepříme a potřeme marinádou smíchanou ze všech přísad (místo místo karamelu lze použít med, zázvor drobně usekat.Kachnu potřenou marinádou dáme do chladu rozležet na 2 hodiny. Pak porce kachny pomalu upečeme. Během pečení potíráme zbylou marinádou a podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou. Před dopečením posypeme mletými mandlemi či ořechy. Upečené porce kachny srovnáme na tác, obložíme plátky pomeranče a podáváme s rýží. Vhodné jsou i tenké placky. Ty připravíme tak, že z hladké mouky a vody zaděláme tužší těsto. Tence rozválíme, vykrojíme placky asi 12 cm v průměru a upečeme na suché plotně. Po upečení lehce pomastíme a skládáme na sebe.Každý položí na placku kousek masa namočený ve vypečené šťávě, kousek pomeranče,
svine jako omeletu a krájí sousta, která lze namáčet tyčinkami ve vypečené šťávě nebo ve zředěné sójové omáčce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat