500 g zelí, šálek jidášova ucha, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 ks chilli papričky, 2 cibule, 3 stroužky česneku, lžička mletého zázvoru, moučkový cukr, sůl, celý pepř, lžíce sójové omáčky, lžička octa, 2 kapie
Zelí nakrájíme na kousky (2 x 2 cm) a 10 minut povaříme v lehce osolené vodě. Zvlášť uvaříme předem namočené houby. Přecedíme a zelí i houby dáme okapat. Na oleji opečeme podrcenou chilli papričku a olej slijeme na zelí. Červené cibule pokrájíme na kroužky, česnek prolisujeme, červené kapie jemně nakrájíme a přidáme k zelí. Ochutíme zázvorem, cukrem,solí, hrubě drceným pepřem, sójovou omáčkou a octem. Promícháme, necháme alespoň 20 minut uležet, podle potřeby přidáme sůl. Salát podáváme vychlazený.
Podobný salát připravíme i z červeného zelí, pak použijeme bílou cibuli.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat