600-700 g kuřecích řízků, 8 (10
krabích tyčinek),
marináda: 6 stroužků česneku (pokud je
slabý tak i více), 2 lžičky soli, 0,5 lžičky
pepře, 0,5 lžičky mletého zázvoru, lžička kari koření, 2 lžíce oleje, lžíce solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky, lžíce
sojové omáčky, lžíce worcestrové omáčky, důkladně promícháme. Při vaření: lžíce
oleje na smažení, 0,5 litru kuřecího vývaru na dušení (může být i více), lžíce
polohrubé mouky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky,
nebo naklepeme na medailonky, pokrájíme krabí tyčinky na malé kousky a naložíme
nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných
surovin.
Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme jen
maso s krabími tyčinkami a zprudka opečeme asi 3 minuty, poté přilijeme zbytek
marinády a kuřecí vývar, který jsme si připravili z bujónu nebo z kostí. Vše
dusíme až je maso měkké (podle velikost) asi tak 10 min.
Kdo má rád může zahustit šťávu 1 lžící
polohrubé mouky, postupně sypat a rozmíchávat aby se netvořili hrudky. Přílohy:
brambory, hranolky, rýže. Varianty-je možno dělat bez krabích tyčinek, nebo s
kotletou, krůtím masem.
Žádné komentáře:
Okomentovat