500
g čerstvého ovoce (jahody, ananas, banán, broskve, pomeranč), 250 - 300 g kvalitní hořké čokolády,100 ml smetany na šlehání,sekané oříšky,strouhaný kokos,nadrobené sušenky,mandlové lupínky k podávání
Ovoce
omyjeme, očistíme, oloupeme, zbavíme semen, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
Ve vodní lázni nebo ve speciálním kotlíku na fondue nejdříve pomalu zahřejeme
smetanu na šlehání, potom přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a necháme
ji ve smetaně rozpustit do hladka.Nakrájené ovoce servírujeme na talířku nebo mističce, aby si je děti mohly
napíchnout na špejle jako špízky nebo je mohou pomocí dlouhých vidliček na
fondue namáčet do teplé čokoládové omáčky. Jednotlivá sousta se dají ještě pro
docílení zajímavější chuti obalovat nebo sypat oříšky, strouhaným kokosem,
nadrobenými sušenkami či mandlemi. Místo
hořké čokolády můžeme na ovocné fondue použít podle chuti také smetanovou nebo
bílou čokoládu. Čerstvé
ovoce také chutná zajímavě, když ho namáčíme v teplém vanilkovém krému,
čokoládovém pudinku či v omáčce z pěnových bonbónů marshmallows nebo z nugátové
pomazánky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat