500 g zelených fazolí, 4 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce nasekané petrželky, 0,5 lžičky soli, na špičku nože pepře, 4 lžíce vinného octa, lžíce másla, 2 lžíce strouhanky
Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme, odstraníme tenká vlákna a přepůlíme.Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a petrželku. Poté vše rozmixujeme, anebo propasírujeme sítem, vložíme do hrnce a přidáme fazolky. Ochutíme solí a pepřem Přilijeme tolik vody, aby fazole byly zakryté cibulovou omáčkou. Přikryté dusíme 30 min. Ochutíme vinným octem. Máslo necháme pozvolna rozpustit na pánvi. Přisypeme strouhanku a za stálého míchání ji necháme zhnědnout. Na talířích posypeme pokrm osmaženou strouhankou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. února 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat