500 g vepřové kýty, 80 g slaniny, 200 g cibule, olej, sůl,mletý pepř, 4 stroužky česneku
Maso nakrájíme přes vlákna na špalíčky o váze asi 20 g (6 kousků na porci) a opatrně naklepeme. Slaninu nakrájíme na silnější plátky, cibuli na tlustší kolečka. Všechno střídavě napícháme na čtyři kovové jehly nebo špejle a potřeme směsí oleje, pepře, soli a prolisovaného česneku. Necháme v chladu dvě až tři hodiny odležet a potom pod grilem nebo na pánvi vytřené olejem opékáme. Zbylým ochuceným olejem potíráme i během úpravy. Podáváme s opékanými brambory, ale i s bramborovou kaší a se salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. srpna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat