3 vepřové řízky nebo větší kotlety, lžička tuku, 3 pórky,1-2 stroužky česneku, sůl, lžička másla, lžička hladké mouky
Pórky očistíme, rozebereme je a nakrájíme na úzké proužky i se zelenou střední částí (kromě horních špiček listů). Vložíme je na rozehřátý tuk, osolíme a přidáme nahrubo usekaný česnek. Dusíme do měkka 8-10 minut. Z kotlet odkrájíme sádlo a vyškvaříme. Při řízcích použijeme další lžičku sádla na opékání. Maso nakrájíme na malé tenké nudličky a na sádle je prudce opečeme 6-8 minut. Pak je posolíme a přendáme k dušenému pórku. Zvlášť smícháme lžičku másla se lžičkou hladké mouky, jakmile začne pěnit, zalijeme ji trochou vody a povaříme 3 minuty na bílou omáčku. Přilijeme ji k ostatnímu a promícháme. Podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. srpna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat