vepřová panenka, 2 lžíce másla, hrnek žampiónu nakrájených na plátky, hrnek nakrájené klobásy nebo šunky, 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky, lžička tymiánu, vaječný žloutek rozšlehaný, 2 plátky slaniny, 3 lžíce bílého vína, sůl, pepř
V mase vykrojíme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny. V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku. Vzniklou směs přeneseme na panenku. Ohrneme konce panenky a panenku srolujeme. Navrch položíme plátky slaniny. Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch polijeme máslem. Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 C asi 30 minut. Alobal otevřeme, maso potřeme Šťávou a pečeme dalších 10 minut. Odstraníme provázek a slaninu a maso nakrájíme na kolejka. Do pánve nalijeme zbytky Šťávy z alobalu, přilijeme víno a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a nalijeme na plátky masa.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. srpna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat