250 g fazolí, 200 g uzeného masa, cibule, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 150 g uzeného sýra, 200 g rajčat, trochu papriky, sůl
Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den je uvaříme doměkka, můžeme použít tlakový hrnec. Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Uzené uvaříme a nakrájíme na kostky.V kastrůlku rozpálíme olej s máslem a zpěníme cibuli. Přidáme papriku, krátce osmahneme a přidáme rajčata a dusíme je, až se vypaří polovina šťávy. Fazole scedíme, necháme okapat a přidáme je k rajčatům. Přidáme i uzené, kečup a promícháme s částí sýra. Směs řádně osolíme.Fazole s uzeným a sýrem rozdělíme do 4 zapékacích misek, posypeme sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme při vysoké teplotě, nejlépe pod grilem.Zapečené fazole s uzeným a sýrem ihned podáváme. Můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat