350 g barevných nebo bílých fazolí, 200 g anglické slaniny, dle potřeby: olej, 2 lžíce hladké mouky, asi 1 dl mléka, dle potřeby: vývar, kousek vařeného celeru, kousek bílé části pórku, 100 g žampiónů, cibule, dle chuti: česnek, mletý pepř, sůl, 100 g žampiónů, cibule, dle chuti: česnek, dle chuti: mletý pepř, dle chuti: trochu kari, dle potřeby: strouhanka
Fazole zalijeme vodou, necháme asi šest hodin bobtnat, pak vodu slijeme, fazole zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru, rozšleháme a uvaříme hustší omáčku. Kousek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na lžíci oleje, přidáme celer nakrájený na nudličky, cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, na plátky nakrájený pórek a žampióny a vše osmahneme. Přidáme rozetřený česnek, pepř, sůl, dobře okapané fazole, omáčku, popřípadě i kari a promícháme. Směs vložíme do vymaštěné zapékací misky, posypeme strouhankou, poklademe slaninou stočenou do roliček a pečeme v troubě, až se slanina začne tavit.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat