konzerva červených nebo černých fazolí, 100 g anglickej slaniny, cibule, dle chuti: majonéza, křen, pepř
Nakrájíme slaninu na kostičky, dáme škvařit. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ja preferuji červenou - nemáme-li, obyčejná je fajn. Smažíme až je cibulka zlatá. Odstavíme a necháme aspoň trochu vychladnout. V misce, ve které budeme podávat salát rozmícháme majonézu s křenem. Nasypeme scezené fazole, dle chuti opepříme. Přidáme slaninu s cibulí a zamícháme. Můžeme přidat petrželku. Podáváme. Připravujeme-li salát delší dobu dopředu a uskladňujeme v lednici, je ho třeba před použitím vytáhnout o dost dříve, aby se stihnul ohřát na pokojovou teplotu. Tuk ze slaniny v lednici ztuhne a salát je tuhý. Salát je dost sytý, dá se použít i jako jednoduchá večeře s rohlíkem. Když ho podáváme k masu (grilovaná žebra, steak nebo plátek), nepřidáváme už žádnou jinou přílohu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat