plechovka červených fazolí v pálivé omáčce s kukuřicí Bonduelle, plechovka červených fazolí ve slaném nálezu Giana, pálivá zelená slovenská paprika (nebo jedna nepálivá a sušená feferonka), nožička suché pálivé paprikové klobásky, 4 stroužky česneku, z 0,5 malé limetky šťáva, malý rajčatový protlak, dle chuti: sůl a pepř, dle potřeby: olej
Papriku nakrájíme na proužky, česnek na drobné kousíčky, klobásku na tenké plátky. Rozehřejeme olej, přidáme papriku, chvíli restujeme, pak klobásku a nakonec přidáme česnek, jen lehce proženeme a hned přidáme obě konzervy fazolí. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak a ještě chvíli za stálého míchání na prudkém plameni dusíme. Dochutíme limetkovou šťávou a s citem solí a pepřem. Výběr fazolí není náhodný, kombinace menších a měkčích od Bonduelle a větších a tvrdších od Giany je podle mne ideální. Můžeme podávat jen tak, s opečenou klobáskou a nebo s kousky pečeného vepřového masa.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat