250 g čočky, 400 g brambor, lžička kari, 2 bobkové listy, sůl, lžíce octa, 50 g rozinek, mandlových lupínků, 2 cibule, lžíce oleje, 100 g prorostlého špeku, litr zeleninového vývaru, špetka muškátového oříšku, 150 g červené čočky, pórek, majoránka
Čočku namočíme přes noc do 500 ml studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme a čočku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme špek nakrájený na kostičky a orestujeme na něm cibuli. Zaprášíme lžičkou kari a přidáme čočku, brambory a bobkový list. Přilijeme zeleninový vývar a necháme půl hodiny probublávat. Mandlové lupínky orestujeme na horkém tuku dozlatova. Pórek rozpůlíme a nadrobno posekáme. Přidáme ho do vroucího eintopfu a dále vaříme. Nakonec vmícháme majoránku, a mandlové lupínky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat