450 g fazolových lusků, 2 lžíce olivového oleje, 225 g čerstvých hub shiitake bez nožiček, stroužek prolisovaného česneku, rajče nakrájené na kostičky a zbavené semínek
Do velkého rendlíku nalijte 5 cm vody a na velkém plameni ji přiveďte k varu. Do rendlíku vložte napařovací vložku a do ní lusky. Přiklopte je a na středním plameni vařte, dokud nebudou jasně zelené, měkké, ale stále křupavé. Přendejte je na talíř a zakryjte, aby nevychladly.Mezitím ve velké pánvi na středním až velkém plameni rozehřejte olej. Na něm opékejte houby, dokud nezhnědnou a nezměknou. Přidejte k nim česnek a rajče a za stálého míchání vše vařte, až rajče nezměkne a vytvoří se omáčka. Směs nakonec promíchejte s fazolemi.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat