500 g zelených fazolek, 1,2 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, dle chuti: mletá sladká paprika, dle chuti: petrželka, dle chuti: česnek, dle chuti kopr, ocet, sůl
Očištěné fazolky nakrájíme na šikmé nudličky, dáme do trochy vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, posypeme hladkou moukou, osmažíme ji a vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme vodou, dobře rozmícháme a čtvrt hodiny za občasného promíchání povaříme.Potom přidáme fazolky i s vývarem, krátce vše povaříme a okořeníme nasekanou nadrobno petrželkou, koprem a rozetřeným česnekem.Polévku podle potřeby přisolíme, mírně okyselíme a podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat