800 g fazolových lusků sterilovaných bez nálevu, špetku soli, 60 ml pitné vody, 60 g másla, 40 g hladké mouky, 400 ml smetany nebo Ramy Cremefine ke šlehání, 5 g čerstvého kopru, lžička octu
Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v malém množství vody. Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vývarem z lusků, smetanou, rozšleháme a povaříme.Omáčku přecedíme na lusky a dochutíme převařeným octem, solí a povaříme. Nakonec přidáme umytý jemně nakrájený kopr.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat