1,3 hrnku suchých fazolí pinto, rajče, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, salsa dle chut, 12 velkých tortill, cibule, hrnek nastrouhaného tvrdého sýra, 0,5 lžičky soli, avokádo
Fazole propláchneme vodou a necháme okapat. Do hrnce dáme fazole, litr vody a přivedeme k varu, vaříme odkryté 2 minuty. Odstavíme, těsně přikryjeme pokličkou a necháme hodinu odstát. Pak fazole slijeme a propláchneme vodou. Fazole vrátíme do hrnce, zalijeme dalším litrem vody a přikryté vaříme zvolna asi 1 a 1/2 hodiny, až jsou velmi měkké. Slijeme a vývar uchováme.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Na velké pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli s česnekem a odstavíme. Vmícháme fazole a osolíme. Vše rozmačkáme.Placky zabalíme do alobalu a v troubě prohřejeme. Na teplé placky rozdělíme fazolovou směs, posypeme strouhaným sýrem a rajčetem. Pevně srolujeme a naskládáme do zapékací misky. Přikryté zapečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 10 minut. Podáváme ozdobené salsou, nasekanými rajčaty a avokádem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat