500 g hladké mouky, 25 g droždí, 1/4 l mléka, 2 lžíce pískového cukru, špetku soli, 80 g másla
Do proseté mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu vlahého mléka, necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbytek ingrediencí. Tuk musí být rozpuštěný-a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Po vykynutí odkrajujeme lžíci těsto a pomaštěnýma rukama aby se těsto nelepilo, vytváříme bochánky, které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Pokud by se zdálo, že vdolky špatně hnědnou, můžeme je ještě jednou během pečení potřít máslem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat