1 l mléka, 500 g hladké mouky, 5 vajec, 20 g kvasnic, 300 třešní, vanilkový cukr,sůl, cukr, škrobová moučka, olej, šlehačka
Vlažné mléko smícháme s vejci, kvasnicemi, vanilkovým cukrem, špetkou soli a hladkou moukou. Zpracujeme na řidší těsto, které necháme vykynout. Vypeckované, rozpůlené třešně povaříme v malém množství vody, osladíme a zahustíme škrobovou moučkou. Z těsta pečeme lívance, do kterých hned po nalití na pánev vtlačíme okapané třešně. Lívance pečeme z obou stran. Hotové lívance před podáváním polijeme třešňovou omáčkou a zdobíme šlehačkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat