30 dkg mouka pšeničná hrubá, lžíce mouka pšeničná hladká, 2 dl mléko polotučné, 3 lžíce cukr krupice, 2 – 3 dkg droždí, 5 dkg máslo, 3 žloutky, lžíce rum,špetka soli, olej rostlinný na smažení
Do vlažného mléka zamícháme lžíci hladké mouky, lžíci cukru a droždí a necháme vykynout kvásek. Mezitím vyšleháme zbylý cukr, žloutky a máslo do hladké hmoty, přidáme hrubou mouku, sůl, rum a kvásek. Zpracujeme těsto-je malinko řidší-a necháme vykynout. Těsto kyne poměrně dlouho, i přes hodinu. Potom dáme na pánev hodně oleje, možno snad i do fritovacího hrnce, nemám zkušenost. Podle babičky je dobré přidat do oleje aspoň lžíci pravého sádla, nepřepaluje se. Olej necháme dobře zahřát, pak zmírníme teplotu asi na dvě třetiny (mám 9 teplotních stupňů a smažím na 6). Lžičkou vykrajujeme z těsta malé kuličkyasi 4 cm a vkládáme do oleje, obracíme a vyndáváme na sítko. Přesvědčíme se, zda jsou hotové tak, že jednu rozlomíme. Můžeme pocukrovat nebo mazat marmeládou, nebo pojídat jen tak. Někdo máčí v rumu a cukru.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat