4 středně velká jablka,2 hrnky pohrubé mouky, hrnek cukru, hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva,5 cl rumu, kousek másla, ml. cukru a hl. mouky (na drobenku),tuk na vytření plechu, trochu strouhanky nebo hrubé mouky na vysypání plechu
Na kostky nakrájená jablka vložíme do mísy s vodou zakápnutou citr.šťávou, nebo octem (kvůli oxidaci). Připravíme si drobenku z másla,mletého cukru a hladké mouky.V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr,přiléváme mléko a přisypáváme mouku.Dále přimícháme rum,olej a z bílků vyšlehaný sníh.Nakonec přimícháme prášek do pečiva. Nalijeme na připravený plech, posypeme okapanými na kostky nakrájenými jablky a nakonec posypeme drobenkou.Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů C asi 25 minut.Po vychladnutí nakrájíme na větší kostky 5x5 cm.Můžeme také posypat práškovým cukrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat