400 g hladké moky, asi 1/2 l mléka, vejce, 15 g droždí, 2 lžíce cukru, sůl, tuk Iva, džem, 2 kelímky bílého jogurtu, moučkový a vanilkový cukr na posypání
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vejce, sůl a za stálého šlehání přidáváme po troškách prosetou mouku. Nádobu s řídkým těstem na lívance přikryjeme čistým ubrouskem a necháme v teplé místnosti vykynout. Vykynuté těsto naléváme na rozehřátý tuk a usmažíme po obou stranách lívance.Potřeme je džemem, stočíme nebo přeložíme na půlky, poklademe jogurtem a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Hned podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat