300 g hrubé mouky, 150 g strouhaných vařených brambor, vejce, žloutek,20 g droždí, 100 ml mléka, sůl, olej, 100 g povidel, šlehačka
Z droždí, trochy mléka a části mouky uděláme kvásek, který necháme vykynout.Strouhané vařené brambory smícháme s moukou, mlékem, vejcem, žloutkem, solí a kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Pak ho rozválíme na 2cm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Ty pak ve vrstvě oleje osmažíme na obou stranách dozlatova. Pak potřeme povidly, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat