250 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, 1 PL pískového cukru, 15 g droždí, trochu polohrubé mouky, sůl,vejce, moučkový cukr na posypání
V misce utřeme žloutek s měkkým tvarohem, cukrem a špetkou soli. Přidáme ve vlažném mléce rozmíchané droždí a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto. Necháme vykynout a z vykynutého těsta tvoříme vdolečky, které vkládáme do vroucího tuku a smažíme dozlatova. Odložíme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Ještě horké vdolečky posypeme cukrem a podáváme teplé i studené.Do těsta můžeme přidat rozinky nebo drobně pokrájené kandované ovoce, např. ananas. Vdolečky můžeme potřít zavařeninou, ozdobit kopečkem šlehačky a posypat nastrouhaným tvrdým tvarohem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat