na těsto: 0,5 kostky droždí (20 g), 375 g hladké mouky, 625 ml mléka, 20 g cukru, vejce, špetku soli, sádlo nebo olej na pečení
borůvková omáčka : 100 g borůvek, lžíce cukru, lžíce citrónové šťávy, 0,5 lžičky škrobové moučky bramborové , hrozny na ozdobu, strouhaný tvaroh
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut. Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova. Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Borůvková omáčka : rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat