250 g polohrubé mouky, 1 dl mléka, sůl
maková nádivka: mák, mléko, moučkový cukr, citrónová kůra,skořice
tvarohová nádivka: 500 g tvarohu, 2 vajíčka, 2 nastrouhané mandle, citrónová kůra, 3 lžíce cukru, sáček vanilkového cukru, sníh z 1-2 bílků
Mouku zaděláme vařícím osoleným mlékem na tužší těsto, dobře propracujeme a necháme pod teplým kastrůlkem půl hodiny odpočinout. Polovinu těsta rozválíme na pomoučeném vále na sílu asi 3 mm a na něj klademe lžící kopečky nádivky asi na šíři prstu od sebe. Druhý díl rozválíme obdobně a přiklopíme jej na první, kolem nádivky při tlačíme. Nožem nebo rádýlkem vykrajujeme čtverečky, které vaříme ve slané vodě 5-7 minut. Když vyplavou, vybereme je drátěnou naběračkou a na talíři podle chuti polijeme rozpuštěným máslem a posypeme tvarohem nebo mletým mákem smíchaným s cukrem.
Maková nádivka: Umletý mák dáme vařit s mlékem v poměru 2:1. Když se mléko vyvaří - za stálého míchání, aby se mák nepřipálil - odstavíme ho z ohně a necháme vychladnout.Smícháme s moučkovým cukrem (podle toho jak jej máme rádi sladký), špetku skořice a citrónové kůry.
Tvarohová nádivka: Tvaroh dobře promícháme se žloutky, cukrem a ostatními přísadami a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat