300 g hrubé mouky, 2 žloutky, 5 lžic sladké smetany, 1,5 dl vody, 2 lžíce másla, 0,5 dl smetany, sůl
Žloutky rozšleháme se smetanou, vodou a solí, nalijeme do prosáté mouky, a lehce spojíme (nevypracujeme). Navlhčenou lžící vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařící vody. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je děravou naběračkou, necháme okapat a prohřejeme na másle se smetanou. Podáváme ihned ke guláši nebo kuřeti na paprice a podobně.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. srpna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat