250 g širokých nudlí, sůl, 60 g strouhaného sýra, olej na plech, hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení, tuk na smažení
Nudle uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat, promícháme se sýrem a mírně osolíme. Rozložíme ve stejnoměrné vrstvě vysoké nejvýše 2 cm na lehce pomaštěný plech, zatížíme prkénkem a necháme v chladu ztuhnout. Tento polotovar si můžeme připravit den předem. Z vychladlého ztuhlého obdélníku nakrájíme menší obdélníčky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách usmažíme dozlatova. Podáváme jako přílohu k dušenému špenátu nebo jako samostatný pokrm se salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat