150 g hrubé mouky, lžíce vody, vejce červené nudle: místo vody 2 lžíce kečupu zelené nudle: místo vody 100 g špenátového protlaku kakaové nudle: přidat 10 g kakaa
Na vál prosijeme odváženou mouku (u kakaových nudlí s kakaovým práškem) a uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme vodu (případně jinou surovinu). Těsto začneme zpracovávat nejdříve nožem, teprve až se nám suroviny spojí, pracujeme rukama. Těsto důkladně dlaněmi prohněteme, až je hladké, pružné a nechytá se válu.Těsto připravované z více vajec rozdělíme pro další přípravu na několik bochánků. Bochánek rozválíme od středu na pomoučeném vále válečkem na tenkou, stejnoměrně silnou placku. Během válení těsto několikrát obrátíme. Hotové placky sušíme na utěrce.Proschlou placku, která se neláme a při krájení se nelepí k sobě, rozkrojíme ostrým nožem na poloviny. Obě části na sebe položíme a krájíme na pruhy potřebné délky. Šířku těstovin zvolíme podle toho, zda to budou nudle do polévky (vlasové), jako příloha či flíčky. Při krájení nesmíme zapomenout, že se nám těstoviny navaří, proto je krájíme o něco menší, než jak je potřebujeme mít velké uvařené.Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody.Na 100 g těstoviny počítáme asi 1 litr vody a 10 g soli. Při vaření italských těstovin přidáváme do vody 1-2 lžíce stolního oleje, aby se po zcezení neslepily. Čerstvé těstoviny vaříme 4-5 minut, sušené podle velikosti i 10-20 minut.Přidáme-li do vody kurkumu, získají těstoviny žlutou barvu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat