1 l kuřecího vývaru, 150 g celeru, 150 g cukety (může být i sterilovaná), 2 rajčata, 4 stroužky česneku, 6 kuliček celého pepře, olej, sůl, 100 g domácích nudlí, 100 g eidamu, zelená petrželka na ozdobení
Podle receptu na domácí nudle si připravíme domácí těstoviny široké asi 1 cm. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata (mohou být i sterilovaná) nakrájíme na srpečky a cuketu na kostičky. česnek oloupeme a utřeme se solí. Petrželovou nať nadrobno nasekáme. Do vroucího vývaru nasypeme nakrájený celer,pepř, česnek a 10 minut vaříme. Přidáme čerstvé nudle a povaříme dalších 5 minut. Potom přidáme rajčata a cuketu,dochutíme solí a krátce povaříme. Použijeme-li čerstvá rajčata a cuketu, vaříme ještě 3 minuty. Do polévky na talíři nasypeme jemně strouhaný sýr a nasekanou pažitku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
15. srpna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat