1 větší slepice,100 g tučné anglické slaniny, špeku nebo uzeného bůčku,l lžička grilovacího koření,3 lžíce sádla, případně oleje,l velká cibule,l lžíce kečupu,1 lžička rybízové marmelády,2 lžičky koření Divočina,kostka drůbežího bujónu,3 lžičky hladké mouky,50 ml červeného vína,sůl, voda,případně citrón a cukr na dochucení
Slepici očistěte, omyjte, osušte, rozdělte na 4 díly,prsa a stehna protkněte nudličkami slaniny nebo bůčku, mírně ji osolte, potřete grilovacím kořením a nechte v chladu několik hodin odležet. Před přípravou rozehřejte tuk, přidejte zbylou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli, osmahněte ji dožluta, promíchejte,přidejte kečup, marmeládu, koření Divočina,vše zalijte horkou vodou s drůbežím bujónem, přiveďte k varu, vložte porce slepice a duste za občasného přelití, podlití a obracení doměkka. Měkké maso vyjměte a nechte na teple. Víno smíchejte se stejným množstvím vody, rozmíchejte v něm mouku, vlijte do vydušené šťávy, za stálého míchání přiveďte k varu a dobře cca. 10 minut provařte, případně dochuťe solí, citrónem nebo cukrem. Vložte porce masa, jde-li snadno od kosti, nejdříve je vykostěte. Podáváme s rýží a míchaným kompotem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat