1 slepice,100 g slaniny (špeku),sůl,celý pepř,nové koření,bobkový list,1 větší cibule,vepřové sádlo nebo olej,cca. 1 l nepříliš slaného slepičího vývaru (pokud je z kostky, udělejte jej z dvojnásobného množství vody),1 lžíce rajského protlaku nebo kečupu
Slepici očistěte, omyjte, osušte, rozčtvrťte, polovinou nakrájené slaniny ji prošpikujte, mírně ji osolte.Pokud je velmi stará, potřete ji nejdřív alkoholem a nechte 15 minut působit. Na sádle dorůžova usmažte drobně nakrájenou cibuli, přidejte rajský protlak nebo kečup, zalijte vývarem a přidejte koření. Do tohoto základu vložte slepici, přiklopte a dejte do rozehřáté trouby péci při 175 °C. Vývaru dejte natolik dost, aby zpočátku bylo maso zcela ponořené a nejdřív se vařilo, potom postupně dusilo a nakonec peklo,jak se šťáva odpařuje. Minimálně 1,5 hodiny pečte přiklopené, po odkrytí poklice přelévejte často výpekem případně podlévejte vařící vodou. Pečenou slepici naporcujte, zbytek slaniny rozškvařte na pánvičce,vmíchejte do šťávy, vložte do ní porce masa, nechte prohřát a podávejte s brambory nebo rýží a listovým salátem či kompotem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat