1 l vody,1/2 lžičky soli,400 g kukuřičné krupice,olej na vymazání
Do hrnce dejte vodu, přiveďte k varu, osolte. Pomalu,postupně přisypávejte za stálého míchání krupici, aby se neutvořily hrudky. Snižte teplotu na velice nízkou a za častého, lépe neustálého míchání vařte, až se polenta při míchání sama odděluje od stěn hrnce a vařečka v ní sama od sebe stojí. Počítejte s tím,že jak bude polenta houstnout, bude bublat a možná prskat, takže částečné přikrytí hrnce je dobrá věc. Vaření trvá cca. 30 – 35 minut.Olejem vymažte hluboký plech s okrajem,formu na srnčí hřbet, zapékací misku a podobně, polentu na něj rozetřete do rovnoměrné vrstvy. Při pokojové teplotě ji nechte ztuhnout, potom ji nakrájejte na silné plátky nebo obdélníčky a používejte jako přílohu. Lépe je nechat ji několik hodin zcela vychladnout, potom vyklopit, teprve před použitím krájet a osmažit nebo přihřát jako knedlík, či použít studenou. Lze ji podávat i jako samostatný pokrm různě ochucenou,se salátem apod.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat