1 kohout (případně slepice),1 větší cibule nakrájená nadrobno,50 ml armagnacu nebo brandy,1 lžíce hladké mouky,700 ml dobrého červeného vína,2 lžíce rajského protlaku,12 plátků bílého chleba,4 lžíce másla, sůl, pepř,200 g čerstvých žampiónů,100 g slaniny (špeku) nakrájené na kostičky,4 zelené jarní cibulky nakrájené na kolečka,bouquet garni (snítky tymiánu, petrželky, majoránky,bazalky a bobkový list, svázané nití)
V hluboké pánvi oškvařte 3/4 množství nakrájené slaniny a na ní opečte dozlatova kohouta. Přidejte cibuli, krátce opečte a oflambujte armagnacem. Kohouta i slaninu vyndejte, do pánve vmíchejte mouku a udělejte jíšku. Zalijte ji vínem, přidejte protlak, zelenou cibulku, bouquet garni a sůl s pepřem. Přidejte kohouta,přikryjte pokličkou a na mírném teple duste asi 90 minut. Na další pánev dejte zbytek slaniny,přidejte očištěné, na plátky nakrájené žampióny, krátce je poduste a 10 minut před podáváním je přidejte do pánve s kohoutem. Podávejte s osmaženými plátky chleba, které můžete potřít prolisovaným česnekem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat