150 g pohanky,1/2 l zeleninového vývaru,300 g čerstvého špenátu,100 g žampiónů,1 mrkev,150 g kuřecích prsíček,1 svazeček pažitky,1 lžíce medu,6 lžic octa, sůl, pepř,8 lžic olivového oleje
Pažitku jemně usekejte, smíchejte s medem, octem,solí, pepřem a 2 lžícemi oleje v hladkou zálivku.Pohanku propláchněte, vysypte do vařícího vývaru,4 minuty mírně povařte a nechte pod pokličkou nabobtnat, přebytečný vývar zceďte. Kuřecí prsíčka osolte, opepřete a opečte na oleji v pánvi cca.10 minut po obou stranách dozlatova. Vyjměte, na zbylém tuku krátce osmahněte plátky žampiónů. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka, maso nakrájejte na nudličky, listy špenátu omyjte, vše urovnejte na talíře,přidejte žampióny a pohanku, bohatě zakápněte zálivkou a podávejte.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat