drobná cibule (najemno pokrájená),trocha oleje,5-6 rajčat,3-4 světle zelené papriky,250 gramů instantní polenty,sůl, voda asi 1,25 litru
Na troše oleje lehce osmahneme cibulku a pak přidáme pokrájené papriky, které podusíme. Přidáme rajčata. Osolíme a pokud je třeba přilíváme vodu.Až vše změkne přilijeme do zeleniny všechnu vodu. Jakmile se směs s vodou začne vařit vsypeme do ní polentu. Za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Připravíme si plech na pečení s vysokými okraji nebo větší pekáček a do toho přelijeme obsah kastrolu. To vše provádíme mimo sporák. Po asi pěti minutách koukneme, jakou má polenta v nádobě konzistenci. Pokud je hodně tuhá, bez viditelné vody necháme zcela vychladnout a pak krájíme. Pokud vám příjde, že je v ní ještě příliš vody - odhalíte to opatrným nakloněním nádoby, tak dejte polentu v odkryté nádobě na 5 až 10 minut zapéct do trouby. Před servírováním můžeme pokapat trochu olejem či máslem. Příjemné je připravit si k takto zpracované polentě jogurt s nějakou bylinkou, kterou máte rádi (petžel, pažitka, koriandr a pod.) Takto připravená polenta je dobrá i druhý den z lednice.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. srpna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat