2 lžíce másla,cibuli,2 stroužky česneku,2 karotky,100 g spařeného hrášku, 200 g prosa,0,5 litru zeleninového vývaru, svazek petrželové natě,0,5 svazku meduňky (nemusí být),2 vejce,100 g nastrouhané Goudy,mořskou sůl,mletý pepř, olej na vymazání formy,100 g sýra Mozzarella
V nádobě rozehřejeme máslo a osmahneme na něm jemně nasekanou cibulku. Přidáme očištěnou, omytou a na jemno nakrájenou zeleninu, hrášek a pod pokličkou podusíme. Do směsi vmícháme propláchnuté proso, dolijeme zeleninovým vývarem a přiklopené vaříme 20 minut. Poté hrnec odstavíme a vmícháme nakrájené bylinky, vejce a Goudu. Ochutíme solí,pepřem a směs navrstvíme do předem vymazané zapékací formy. Obložíme plátky Mozzarelly a pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté vyjmeme a můžeme ihned podávat.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. srpna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat