500 g karotky, 500 g brambor, 250 g zeleného hrášku, 3 cibule, lžíce hladké mouky, 500 g šunky, 2 hlávkové saláty, zelená petrželka, tymián, sůl, bobkový list
Ve větší nádobě, nejlépe litinové, necháme na másle zesklovatět nadrobno pokrájené tři menší cibulky. Přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu (nemusí ale být) a lžíci mouky. Zalijeme vodou. Potom přidáme hrášek, rozebraná srdíčka ze salátů, na kolečka pokrájenou karotku a na větší kostky nakrájené brambory. Vody má být v hrnci jen tolik, aby přikryla zeleninu. Do Jardiniery přidáme ještě "bouquet garni", tj. kytičku zelené petržele svázanou nití s bobkovým listem a větvičkou tymiánu. Vše pomalu dusíme, až na dně hrnce zůstane jen troška dobré šťávy.Jardiniere připravenou z mladé jarní zeleniny můžeme podávat jako samostatné jídlo. Stejně upravená pozdní zelenina se dá využít jako příloha k masu. Příloha: černý chléb
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. srpna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat