Na půlky nakrájíme vyjadřincované papriky (lépe tlustostěnné), potřeme z obou stran olejem a dáme na plech a v troubě pečeme zvolna tak 15-30 minut (občas prohledneme - musí změknout a neměly by zčernat).
Solíme si individuálně každý na talíři.K paprikám připravíme posekanou zelenou petrželku s rozmačkanym/najemno posekaným česnekem, osolime a zalijeme olivovým olejem.
Jugoslávský bramborový salát -Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vystydnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Nasekáme zelenou petrželku a najemno nakrájíme cibuli (pro jemnější verzi můžeme použít šalotku).Vše smícháme a dochutíme olivovým olejem, solí a octem (nejlépe nejakým jemnějším).
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. srpna 2012
Pečené papriky s jugoslávským bramborovým salátem
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat