Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. srpna 2012
Pohankova směs s houbami
Pohanku vsypete do osolené vařicí vody (doporučujeme dvakrát více vody než pohanky). Vařit stačí pár minut, pak zabalte do utěrky a nechte dojít zhruba půl hodiny. Zbyde-li voda, slejte ji. Doporučujeme především tmavou pohanku. Dále poduste cibulku (na 1/2 kila pohanky dvě větší cibule, více nevadí) a houby (žampiony nebo sušené, ty je ale třeba předem namočit a dusit déle) - přednostně na olivovém oleji. Smíchejte s pohankou a posypte případně sýrem (můžete i dát i na chvíli zapéct do trouby). Do pohanky můžete přidat majoránku, nikdy nevadí petrželka, je-li po ruce. Vynikajícím doplňkem je salát z čerstvého zelí (zelí se nakrouhá, podle chuti osolí, okyselí, osladí a nechá proležet) nebo kysané zelí, vhodný je ale i jakýkoliv zeleninový salát (rajčata, okurky, paprika...). Případně můžete dochutit neglutamátovou sojovou omáčkou.Místo pohanky můžete použít i jáhly, které předtím spaříte vařící vodou, povaříte asi 15 minut, pak slejete a důkladně propláchnete studenou vodou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat