jáhly, žampiony, pórek, mrkev, sojovou omáčku (bio, tedy bez glutamátu)
Jáhly opražíme na kapce oleje. Zalileme je vařící vodou (vody přiměřeně - cca v poměru voda/jáhly rovnému 1/3. Povaříme, cca 10 minut.Zároveň připravujeme zeleninovou směs se žampiony. Doporučujeme kromě žampionů přidávat mrkev a pórek, nicméně složení zeleninové směsi je možné měnit podle chuti. Na trošku másla s olejem dáme žampiony, nakrájenou mrkev a pórek. Žampiony pustí vodu, není ji tedy třeba přidávat. Takto směs lehce osmahneme až do změknutí. Poté dochutíme sojovou omáčkou bez glutamátu, popřípadě kořením (opět podle libosti, doporučujeme trošku zázvoru, opravdu trošku římského kmínu, popřípadě pepře a špetky třtinového cukru). S jáhlami smícháme předem nebo můžeme až na talíři.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. srpna 2012
Pražené jáhly se zeleninovou směsí a žampiony
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat