500 g polohrubé mouky, špetka soli, špetka muškátového oříšku, 2 žloutky, 2 lžíce cukru, 6 lžic rozehřátého másla, vařený strouhaný brambor, 20 g droždí, vlažné mléko dle potřeby, 2 kostky cukru a 2 lžíce mouky do kvásku povidla, tvarohová náplň, maková náplň, rozinky, mandle, kandované ovoce, ořechy, vejce na potření
Mouku, koření, sůl, žloutky, strouhaný brambor, sůl, cukr, koření, žloutky dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek (z droždí, 2 kostek cukru, 2 lžic mouky a trochy mléka) a pomocí mléka zaděláme vláčné těsto, které se nelepí na mísu ani na vařečku. Můžeme zpracovávat v hnětači. Z těsta vytvoříme kouli, posypeme lehce moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplejší místo vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme na vále kulaté koláče asi ve velikosti talíře. Na koláče nanášíme střídavě různé nádivky a zdobíme rozinkami, mandlemi, ovocem, ořechy apod. Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až jsou okraje koláčů zlatavé. Na plechu pečeme 2 kulaté koláče.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
23. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat