0,5 kg brambor, vejce, špetka soli, 70 g krupice, 230 g hrubé mouky 0,6 kg švestek, 150 g tvarohu na strouhání, 150 g cukru moučky, lžíce másla
Uvařené brambory necháme vychladnout a najemno je umeleme nebo nastrouháme. Přidáme sůl, rozšlehaná vejce, krupici, mouku (trochu odložíme na posypání válu) a z hmoty vypracujeme těsto. Vyválíme tenčí plát, nakrájíme čtverečky přibližně 4x4 cm a na ně klademe opláchnuté a do sucha otřené švestky, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky vkládáme do vroucí, mírně osolené vody a zvolna vaříme. Nezapomeneme několikrát opatrně zamíchat, aby se nepřichytily ke dnu nádoby. Vaříme do doby, než vyplavou na hladinu. Před podáváním posypeme knedlíky jemně nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. dubna 2012
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat