K mletému masu přidáme jemně usekanou cibuli, dušené houby, sekanou petrželku a směs zahustíme strouhankou. Podle chuti osolíme, opepříme a spojíme vejci. Dobře promícháme a vlhkou rukou tvoříme koule, které vkládáme do ohnivzdorné mísy. V troubě pečeme asi 20 minut. Hotové podáváme s opékanými brambory a ďábelskou omáčkou (do majonézy přidáme kečup, strouhanou cibuli, okurku, křen, ředíme podle potřeby smetanou).
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. dubna 2012
Masové koule s ďábelskou omáčkou
500 g mletého masa, cibule, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, lžíce sekaných dušených hub nebo sterilovaných žampionů, lžíce sekané petrželky, pepř, sůl
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat