200 g fazolí, stroužek česneku, 2 bobkové listy, 2 lžíce oleje, cibule, 3 papriky, 400 g vepřové plece, kmín, lžíce hladké mouky, lžíce rajského protlaku, chilli, 200 ml vývaru, 200 ml piva, sůl, pepř, petrželová nať
Fazole namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a prolisovaný česnek. Druhý den ve stejné vodě uvaříme téměř do změknutí. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, okořeníme, zasypeme moukou a orestujeme. Z fazolí slijeme všechnu vodu a přimíchám je masu spolu s nudličkami paprik a rajským protlakem. Podlijeme vývarem a pivem a na mírném ohni dusíme pod pokličkou do změknutí. Dochutíme a posypeme petrželovou natí
Žádné komentáře:
Okomentovat