27. března 2012

Čočková bašta s uzeným masem

250 g čočky, 400 g uzeného masa, lžíce oleje, cibule, lžíce hladké mouky, 2 sterilované okurky, špetka mletého pepře, ocet podle chuti, sůl

Uzené maso vložíme do vody a uvedeme do varu. Poté vroucí vodu slijeme, maso zalijeme čerstvou vodou a vaříme do změknutí. Maso vyjmeme a vývar odložíme stranou. Propláchnutou a předem namočenou čočku zalijeme vodou tak, aby byla potopená, uvaříme téměř do změknutí a scedíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a osmahneme. Cibulovou jíšku zalijeme 100 ml vývaru z uzeného masa a dobře promícháme. Do tohoto základu vmícháme čočku, přidáme na kostičky nakrájené okurky, opepříme, okyselíme, osolíme a krátce povaříme. Čočku rozdělíme na porce a podáváme s plátkem uzeného masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat