Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. dubna 2012
Uzený bůček na fazolích
Předem namočené bílé fazolky (cca půl kila) vařte do poloměkka. Na pánvi osmažte jednu najemno nakrájenou cibuli, 100 g slaniny na kostičky a dva stroužky česneku. Přimíchejte deci rajčatového protlaku, lžíci mleté pálivé papriky, sůl, pepř a špetku cukru. Přidejte hotové fazolky a nařeďte trochou vody. Vařte zhruba čtvrt hodiny a dolaďujte dle chuti solí, pepřem nebo cukrem. V hrnci uvařte asi 1 kg uzeného bůčku, dokud zcela nezměkne a kosti půjdou lehce vytáhnout. Poté ho nakrájejte na plátky a prudce osmahněte na pánvi. Fazole servírujte jako přílohu, je možné přidat i čerstvé pečivo.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat