1 veka, 600 g hlávkového zelí, 3 jitrnice, 2 cibule, 100 g plátkového sýra, kečup, sůl, drcený kmín, olej, 2 vejce, 100 ml mléka
Plátky veky nasypeme do mísy a pokropíme vodou.Na troše oleje zpěníme jednu pokrájenou cibuli, přidáme nakrouhané zelí a za stálého míchání osmažíme do poloměkka. Nakonec vmícháme trochu soli a kmínu. Druhou cibuli rovněž necháme zpěnit na troše oleje, přidáme jitrnice ze kterých jsme sloupli střeva a za stálého míchání rozehřejeme na kašovitou hmotu. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme a vysypeme moukou. Na dno naskládáme navlhčené plátky veky. Pokryjeme je vrstvou jitrnicového prejtu a zakryjeme dalšími plátky veky. Na ně urovnáme vrstvu zelí, znovu plátky veky. Na ně rozložíme sýr a pokapeme ho kečupem. Zakryjeme poslední vrstvou veky, přitlačíme a lehce pokropíme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (asi 20 minut). Pak zalijeme vejci rozšlehanými se solí a mlékem, vrátíme do trouby a necháme zapéct do sražení vajec.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. března 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat