2 lžíce hrubé mouky (nebo krupičky či strouhanky), 20 g másla nebo oleje, 2 celá vejce, petrželová nať, 1,5 litru vody, sůl dle chuti (možno trochu vegety, masox, apod.)
Do hrnce dáme máslo/olej a mouku a smažíme jíšku. Když je světle hnědé barvy, přidáme vejce a rychle zasmažíme. Vzniknou i malé hrudky tím, jak se vejce zasmažila v jíšce. Zalijeme horkou vodou a povaříme 5 minut. Přidáme sůl (případně masox, vegetu, apod.) a nasekanou petrželku. Můžeme rozmixovat ručním mixérem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. července 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat