4 lilky, 6 paprik, 4 stroužky česneku, 2 rajčata, petrželka, sůl, olej, citron nebo ocet
Lilky opečeme přímo na plotně nebo v troubě a (z měkkých) odstraníme slupku. Měkkou vnitřní dužinu umeleme na strojku nebo jemně nasekáme. Na horkém plátu plotny opečeme i vyčištěné papriky a rajčata, tenkou slupku stáhneme, umeleme a přidáme k lilkům. Stroužky česneku se solí třeme v misce a přikapáváme olej. Smícháme s lilkem, paprikou a rajčaty, podle chuti dosolíme a opepříme a zakapeme citronem nebo octem. Po rozležení podáváme k masu nebo použijeme jako pomazánky na opečené toasty.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. července 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat